Header

NADB Nieuwsbrief nr 48                                                                                          28  juli 2018

---

Beste leden van de NADB, 

 
Inmiddels is de vakantie periode in het hele land begonnen. Ik hoop dat jullie allemaal mooie vakantie plannen hebben deze zomer periode. 
 
Graag wil ik jullie kort informeren over een paar belangrijke zaken:

1. Op 14 juni jl. vond de bondsraad vergadering plaats. Tijdens deze vergadering hebben de aanwezige bondsraadleden van de NADB het bestuur unaniem decharge verleend over het gevoerde (financiële) beleid in 2017. De bondsraadleden zijn door jullie als leden van de NADB gekozen in hun functie en vertegenwoordigen de stem van de NADB. Ik wil jullie daarom ook graag bedanken voor het vertrouwen in het huidige NADB bestuur en de koers die we varen. Het bestuur is overigens uitgebreid met de benoeming van Lioba Bakker als secretaris. 

2. WDSF organiseert op 8 augustus as in Stuttgart tijdens de German Open Championships (GOC) het eerste “Dance Revolution” Open Forum. Dit forum is toegankelijk voor leden van de NADB (dansers, trainers, coaches, juryleden). Ik weet dat er altijd veel NADB leden naar Stuttgart afreizen, dus maak vooral gebruik van de mogelijkheid om met vertegenwoordigers van het WDSF presidium in gesprek te gaan over de toekomst van het organiseren en ontwikkelen van onze mooie dans sport. 
 
Ik zie op Social media veel mooie beelden voorbij komen van oa wedstrijden, trainingskampen en vakantieplezier. Erg leuk om te zien en blijf dit vooral ook met ons delen. Ook de NADB staat op Social media gebied niet stil. We hebben een extra WDSF Holland Masters account ingericht op zowel Facebook als Instagram. Dit doen we om de Holland Masters, Rembrandt Cup (19-21 Oktober 2018 in Almere) professioneel te kunnen laden en in binnen- en buitenland meer bekendheid te geven. Het wordt een top event wat niemand mag missen! 
Ik wil jullie allemaal vragen deze nieuwe accounts te ‘volgen’ / ‘liken’ en delen met jullie vrienden op social media. Alle NADB wedstrijden tijdens de Holland Masters zijn OPEN voor iedereen. Dansers van NDO, NVAD, WDC etc zijn dus van harte welkom en kunnen gewoon meedoen zonder het hebben van een lidmaatschap van de NADB. Ik benoem dit expliciet omdat ik hier al veel vragen over heb gekregen. 
 
Genoeg voor nu, geniet van deze vakantie periode, veel succes op de komende wedstrijden in het buitenland en graag tot snel in september !  
 
Jeffrey van Meerkerk
Voorzitter NADB 
---

Vacature Sportsdirector

Met ingang van juni 2019 zal onze Sportsdirector Robert van Halder zijn functie als Sportsdirector neerleggen en dat betekent dat wij op zoek zijn naar een opvolger. Om de overgang soepel te laten verlopen willen we de nieuw aan te stellen Sportsdirector gedurende een aantal maanden inwerken. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger met affiniteit voor de danssport.

Bekijk de vacature:  Vacature Sportsdirector NADB

---

Update Commissie Sportparticipatie

In de vorige nieuwsbrief hebben we het succes, van de alweer 3de editie, Landelijke Cha cha cup te Almere besproken. We zijn alweer flink aan de slag voor een 4de editie, maar dit is niet alles wat wij ondernemen vanuit de commissie. Wij attenderen er u dan ook graag op dat wij altijd versterking kunnen gebruiken.

Recent heeft het bestuur van de NADB besloten om de tijdelijke werkgroep ‘Lokale Verbinding’ om te zetten naar een permanente Commissie Sportparticipatie. Deze commissie is opgericht om vanuit een breed vlak binnen onze mooie sport handvatten te bieden aan mensen die graag wat willen betekenen binnen hun eigen omgeving, plaats of zelfs regio. Hierbij denkend aan: - Senioren dansen. - Dansen voor mensen met een beperking. - Studenten dansen. - Dance@school. - Verbinding lokale Regio’s.

Mocht u opmerkingen en/of interesse hebben kunt u altijd contact opnemen met ons via het e-mail adres: sportparticipatie@nadb.eu

Gezocht:
- Een geïnteresseerde op gebied van senioren dansen binnen Nederland. Vertegenwoordigen van seinoren binnen onze commissie en/of meedenkend over het verder stimuleren van senioren dansen in Nederland.

- Versterking op gebied van ‘verbinding lokale regio’s’. De commissie wil, in samenwerking met regionale organisaties, laagdrempelige regionale danswedstrijden (laten) organiseren. Heb je nuttige contacten, ideeën of zin ons daarbij te helpen, dan kunnen we je hulp goed gebruiken.

---

HOLLAND MASTERS 2018 - REMBRANDT CUP

Ook dit jaar brengen we een fantastisch programma met het NK Formatiedansen, WDSF wedstrijden (twee World Opens, Rising Stars, 10 Dans, Junioren, Youth, Senioren ST en LA) en diverse OPEN NADB wedstrijden. Op het NK Formatie en de WDSF wedstrijden na, zijn alle wedstrijden tijdens de Rembrandt Cup Open. Dat betekent dus dat je geen lid hoeft te zijn van de NADB om hieraan deel te nemen! Paren uit alle landen en van alle bonden zijn dus welkom! Ben je geen lid, dan kan je rechtstreeks opgeven door te mailen naar: wedstrijdsecretariaat@nadb.eu

Dus motiveer je mededansers van andere bonden of uit andere landen om dit prachtige evenement mee te maken. Niets staat ze in de weg. Iedereen is van harte welkom!

De Open NADB wedstrijden zijn:

Vrijdag 19 oktober
Open Senioren Standaard (4 dansen)

Zaterdag 20 oktober
Open Juveniles 1 en 2 ST en LA
Open B en A Klasse Adults LA
Open PD Standaard
Open PD Latin

Zondag 21 oktober
Open Debutanten ST en LA
Open C, B en A klasse Adults ST

Voor alle wedstrijden geldt: geen basisdansen!

Promotiepunten
Bij de twee Open Debutantenwedstrijden voor Standaard en Latin zal uit de einduitslag de uitslag van de Debutanten 4, 3, 2 en 1 in de Standaard en Latin worden vastgesteld en vervolgens zullen de reguliere promotieschalen worden toegepast.

Voor de WDSF wedstrijden is registratie bij de WDSF verplicht. Regel dit op tijd! Zie https://www.worlddancesport.org/Rule/Organizer/Competitions/ID-Cards
Kom je er niet uit? Mail dan naar: wedstrijdsecretariaat@nadb.eu

Kijk voor het volledige programma op www.hollandmasters.nl

---

Talentvoorziening NOC*NSF

Je financiële thuissituatie is iets waar je niet gemakkelijk over praat. Zeker wanneer dit een lastige situatie is. Bij het NOC*NSF is het mogelijk om een aanvraag te doen voor een talentvoorziening. Op dit moment is er een (beperkt) aantal toekenningen tot oktober 2018 beschikbaar: deze geldt met terugwerkende kracht voor de periode 1 oktober 2017 tot 1 oktober 2018. Er kunnen vanaf 1 september ook aanvragen voor de periode 1 september 2018 t/m 31 augustus 2019 worden ingediend.

De Talentvoorziening is bedoeld voor sporters tot en met 18 jaar die:

1. Opgroeien in gezinnen in armoede (= een inkomen op of onder het sociaal minimum of schuldhulpverlening of WSNP of zorgtoeslag) en;

2. Een Belofte-,NT- of IT-status bezitten.

Wil je meer weten? Mail dan naar hannie.van.der.geest@nadb.eu

Uiteraard wordt vertrouwelijk omgegaan met de informatie.

---

ITC The Dance Factory – 16, 17 en 18 oktober in Oss

Net als voorgaande edities zullen Mirjam Zwijsen, Ambassadeur van de NADB, en de NADB een flink aantal paren sponsoren voor het internationale trainingskamp dat wordt gehouden bij Danscentrum Zwijsen in Oss.

Drie dagen fantastische workshops van 12 internationale toptrainers.

Alex Silde, Michele Bonsignori, Zoran Plohl, Anastasia Titkova, Davide Cacciari, Geir Bakke, Asis Khadjeh-Nouri, Sandro Cavallini, Peter Maxwell, Ilya Danilov, Pietro Braga en Mirjam Zwijsen!

De Topsportcommissie heeft de paren geselecteerd en inmiddels hebben 30 paren op basis van hun danssport prestaties gedurende het afgelopen jaar, persoonlijk bericht gehad. .

Uiteraard is het kamp voor iedereen toegankelijk dus mis deze kans niet in eigen land te werken met toptrainers tussen topparen. Een mooie voorbereiding op de Rembrandt Cup. Kijk op www.dancefactory.camp voor nadere informatie.

Er is een kortingsactie die loopt t/m 19 augustus 2018!

---

Korting op contributie vanaf 1 augustus

Het dansseizoen bij de NADB loopt van 1 januari t/m 31 december. Vanaf 1 augustus wordt 50% korting gegeven op de basiscontributie, de basislicentie en de wedstrijdlicentie. Meld je aan als lid en dans mee met de 5 nog komende wedstrijden vanaf september! http://www.nadb.eu/nieuws/lid-worden-8347/

---

Proefwedstrijd

Wil je een keer kennismaken met het NADB wedstrijdcircuit zonder meteen officieel lid te worden? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om een keer een NADB proefwedstrijd te dansen.

Voorwaarden:
• Een paar mag 1 keer in de danscarrière als proef een landelijke NADB wedstrijd meedansen zonder contributie/licentiekosten.
• De deelname telt als paar. Dus een andere combinatie mag opnieuw een proefwedstrijd doen. • De inschrijving kan uitsluitend via wedstrijdsecretariaat@nadb.eu plaatsvinden (inschrijven op de wedstrijd zelf is dus NIET mogelijk).
• Het NK en een WDSF wedstrijd kunnen geen proefwedstrijd zijn.
• Een paar kan alleen promotiepunten verdienen wanneer ze direct na de wedstrijd alsnog lid worden. De contributie/licentiekosten dienen dan uiterlijk de maandag na de wedstrijd te worden voldaan. Anders vervallen de promotiepunten.

Dus doe een keer mee en schrijf je in voor een wedstrijd! Je bent van harte welkom!

---

Uitzendingen

8 en 9 september 2018 – World Cup Standard en Latin Adults – Chengdu, China

Glenn Feddema en Maité Verheyden

---

De volgende 5 wedstrijden zijn... 

15 & 16 september: Grote Prijs van Twente - Oldenzaal (Let op! nieuwe datum)

6 & 7 oktober: Holland Tulip Dance Classic - Steenwijk

19 & 20 & 21 oktober: Rembrandt Cup - Almere

4 november: Stone Mountains Cup - Steenbergen

24 & 25 november: The Nook Championships - Noordhoek

Bekijk de wedstrijdkalender voor meer informatie!

Op de wedstrijdkalender 2019 staan de Nederlandse Kampioenschappen in mei onder voorbehoud gepland op twee weekenden. Het bestuur beraadt zich of we in 2019 overgaan op een andere indeling van de NK weekenden. Wij doen onze uiterste best om zo snel mogelijk uitsluitsel te geven maar uiterlijk 1 september 2018 zal een besluit genomen zijn.

---

• Wij altijd graag verslagen ontvangen van wedstrijden en andere NADB evenementen! Mail je verslag naar communicatie@nadb.eu

• Wij regelmatig op zoek zijn naar vrijwilligers? Kijk hier voor een overzicht van alle vacatures.

• Alle dansers, organisatoren, vrijwillgers, juryleden enz. stukken mogen aanleveren voor deze nieuwsbrief? Mail communicatie@nadb.eu voor meer informatie!

• En als je ideeën of suggesties hebt voor de nieuwsbrief we dat ook graag horen?

Deadline aanleveren teksten volgende nieuwsbrief: 7 september 2018

---