Nederlandse Algemene Danssport Bond

Genomineerd voor Gouden Venus van Milo!

PERSBERICHT
 
Corrie van Hugten genomineerd voor de Gouden Venus van Milo
‘Onderscheiding voor mensen met een beperking’
 Amstelveen, augustus 2019 – Dit jaar organiseert het DELA goededoelenfonds voor de derde keer de verkiezing van de Gouden Venus van Milo. Deze onderscheiding is bedoeld voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking. Corrie van Hugten is een van de 100 genomineerden waarop je van 25 juni tot en met 9 september kunt stemmen. Daarvoor ga je naar www.goudenvenusvanmilo.nl.

Stemmen op Corrie van Hugten
Op de website staat te lezen waarmee Corrie van Hugten anderen inspireert, namelijk Rolstoeldansplezier voor zoveel mogelijk mensen met een handicap. Corrie van Hugten hoopt natuurlijk van harte dat zij een van de kanshebbers is voor de onderscheiding. Corrie wil het geldbedrag dat daarbij hoort gebruiken voor activiteiten mbt tot alle facetten voor het rolstoeldansen. Op de Facebookpagina van het DELA goededoelenfonds vind je nog meer en actuele informatie over deze actie en de genomineerden.

Naast De Gouden Venus van Milo ontvangt de winnaar van het DELA goededoelenfonds 10.000 euro, te besteden aan een goed doel waar hij/zij persoonlijk bij betrokken is.
Nummer twee en drie op de lijst ontvangen de zilveren en bronzen Venus van Milo met daaraan een bedrag gekoppeld van respectievelijk 5.000 euro en 2.500 euro. Op 23 september zal Edzo Doeve, algemeen directeur van coöperatie DELA, in Utrecht de winnaar en de top 10 bekendmaken.
 
DELA goededoelenfonds
Met het thema ‘Onbeperkt!’ nodigt het DELA goededoelenfonds mensen met een beperking uit om, als vrijwilliger, iets goeds te doen voor een ander. Samen met leden en medewerkers van coöperatie DELA. Door iets goeds te doen voor een ander geven we het leven meer betekenis. Het is de bedoeling dat mensen met een beperking het project uitvoeren.

Bij coöperatie DELA geloven we in een waardig afscheid voor iedereen, maar we
geloven vooral dat we er zijn voor elkaar. We willen dat iedereen ervaart dat hij
meedoet en ertoe doet. Want we zijn niet gelijk, maar wel gelijkwaardig.

 

 
Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Corrie van Hugten 020 643 64 10 c.vanhugten@freeler.nl

Rolstoeldansen

Rolstoeldansen is een recreatieve activiteit voor gehandicapten (en niet gehandicapten) waarbij muziek en beweging een belangrijke rol spelen.

 

Het is een activiteit voor iedereen die zin heeft om te dansen (onafhankelijk van handicap, soort rolstoel of leeftijd). Sinds 1980 maakt deze activiteit een stormachtige ontwikkeling door. Op diverse plaatsen in de wereld waren ongeveer in dezelfde periode initiatieven op het gebied van rolstoeldansen. In Nederland werd in 1980 Stichting Rolstoeldansen Nederland opgericht. Deze organisatie startte met het geven van instructeursopleidingen. Hierdoor ontstond een nationaal dansprogramma en een snelle groei van het aantal groepen en dansers.

  

Rolstoeldansen kent enkele belangrijke vormen:
duo-dansen: twee rolstoelpartners vormen een danspaar
combi-dansen: een rolstoelpartner danst met een staande partner
formatie-dansen: meerdere dansers dansen synchroon
solo-dansen: een danser geeft een individuele interpretatie.

 

Welke stijlen worden gebruikt?
Ballroom-, Latijns Amerikaanse-, Volks-, Party-, Disco-, en modedansen.

 

Meer informatie over Rolsteoldansen in Nederland kun je vinden op de website van de Stichting Rolstoeldansen Nederland (SRN). De SRN is aangesloten bij de Nederlandse Algemene Danssport Bond (NADB), lid NOC*NSF.