Kort verslag GOC 2018!

Beste allemaal,

 

Ik ben weer vol inspiratie terug uit Stuttgart. Elk jaar organiseren Harry Koerner, Michael Eichert, Wilfried Scheible en Heidi Estler met ondersteuning van DTV, WDSF en hun team van 500 vrijwilligers het, in mijn ogen, mooiste danssport event ter wereld: de German Open Championships (afgekort GOC). En dat was ook dit jaar weer het geval. Nagenoeg de volledige wereld top in de verschillende disciplines was aanwezig en gaven hun beste performance. Alle 3 de ballrooms waren uitverkocht en het publiek was razend enthousiast. Veel finalisten, en niet alleen de kampioenen, kregen staande ovaties. Echt een geweldige sfeer ❤️. Chapeau !! Dank aan DTV voor de uitnodiging om aanwezig te zijn.

 

Ik wil graag enkele mooie Nederlandse resultaten benoemen

Jan-Willem en Kendra, een prachtige finale plaats in de PD Standaard Masters 1. Echt een super resultaat.
Ciccio en Jasmijn, een hele mooie halve finale plaats in de PD Standaard Rising Star wedstrijd.
Rene en Ymke, een mooie kwart finale plaats in een sterke Senioren 2 Standaard categorie.
Frank en Laura, een mooie kwart finale plaats in een hele pittge PD Super Grand Prix wedstrijd.
Allemaal van harte gefeliciteerd met jullie behaalde resultaten!

 Jan-Willem & Kendra

Ciccio & Jasmijn

Rene & Ymke

 Frank & Laura

Elk jaar dansen er veel Nederlandse koppels mee in Stuttgart, super om te zien. Ik ben ook blij dat ik bijna iedereen heb kunnen zien en/ of spreken. En wat werd ik aangenaam en blij verrast dat ik Jaap en Marianne Willemstein weer dansend op de vloer zag. Na een zware periode van herstel (en dus lange afwezigheid) terug op de wedstrijd vloer. Ze eindigen de wedstrijd met het behalen van een hele mooie halve finale plaats in de S4 Standaard. Van harte gefeliciteerd. Filmpje: Halve finale S4 weense wals.

 

 

Jaap & Marianne

 

Verder ben ik trots dat 3 NADB ambassadeurs dit jaar de GOC 2018 hebben mogen jureren, te weten: Julie Fryer, Mirjam Zwijsen en Cor van de Stroet. Dank voor jullie inzet voor en namens de NADB.

 

GOC in Stuttgart is ook elk jaar het event waar ik veel (internationale) collega’s kan ontmoeten. We hebben met elkaar een leuke en leerzame tijd gehad, dank je wel daarvoor.

 

Ik wens iedereen nog een goede vakantie toe en graag tot snel.

 

Hartelijke groet,
Jeffrey van Meerkerk
Voorzitter NADB