50 jarig jubileum

De Nederlandse Algemene Danssport Bond (NADB) is opgericht op 9 oktober 1967 als de Nederlandse Amateur Danssport Bond. De NADB ontstond uit een fusie van de Nederlandse Amateur Dansers Club (NADC) uit 1946 en de Amateur Danssport Bond Nederland (ADBN) uit 1957.

 

Op 28 september 1993, ter gelegenheid van het verkrijgen van het volledige lidmaatschap van het Nederlands Olympisch Comité*de Nederlandse Sport Federatie (NOC*NSF) werd de naam gewijzigd in Nederlandse Algemene Danssport Bond. De NADB is de vertegenwoordiger van de danssport binnen de Nederlandse sportkoepel NOC*NSF.

 

In 2017 vieren wij dus ons 50-jarig jubileum en dat willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Wij willen de eerste helft van 2017 gebruiken om foto’s, anekdotes en andere memento’s te verzamelen van mooie en bijzondere momenten uit de NADB historie. En daar hebben we jullie hulp bij nodig! 

 

Dus duik eens in jullie archieven en geheugen en stuur je verhalen, foto’s enzovoorts naar communicatie@nadb.eu. In de tweede helft van 2017 zal de gebundelde content dan op een mooie manier aan jullie gepresenteerd worden. Wil je meehelpen met het bundelen, dan horen wij het natuurlijk ook graag!

 

Laten we er met z’n allen een prachtig jubileumjaar van maken!