Jury systeem NK 2019

Als gevolg van de ontwikkelingen bij de WDSF betreffende jurering van onze danssport had het bestuur besloten om in 2018 AJS toe te passen op onze NKs voor de Adults Hoofdklasse Standaard, Adults Hoofdklasse Latin en Adults 10-dans. Een later uitgevoerde evaluatie heeft aangetoond dat het merendeel van dansers en trainers dit wil continueren. Derhalve is besloten om ook in 2019 op de NK’s voor Adults Standaard, Latin en 10-dans AJS toe te passen.

 

Middels dit schrijven geven we binnen deze context meer gedetailleerde informatie over het NK Standaard en Latin in mei 2019.

 

Voor de Standaard en Latin disciplines zullen 8 juryleden AJS gebruiken vanaf de halve finale. Bij een deelname van meer dan 12 paren betekent dit:

 

– Voorrondes en herkansing -> doorplaatsing op basis van crossen

– Halve finale -> doorplaatsing op basis van AJS

– Finale -> plaatsing op basis van AJS

 

Indien er 12 of minder paren zullen deelnemen zal er eerst een General Look gedanst worden om de jury de mogelijkheid te geven een eerste indruk op te doen. Daarna zullen dan de eventuele halve finale en de finale mbv AJS beoordeeld worden.

 

Alléén in de finale zullen er 2 solodansen gedanst worden, hiervoor worden dezelfde solodansen gebruikt als door de WDSF bepaald voor het jaar 2019. Voor de Standaard zijn dit de Slowfox en de Quickstep. Voor de Latin zijn dit Cha Cha en Jive.

 

De dansen in de voorrondes, herkansing en halve finale worden volgens de normale volgorde gedanst. Het schema voor de finales ziet er als volgt uit.

 

Standaard:

– Solo Slowfox

– Groep Engelse Wals

– Groep Tango

– Groep Weense Wals

– Solo Quickstep

 

Latin:

– Solo Cha Cha

– Groep Samba

– Groep Rumba

– Groep Paso Doble

– Solo Jive

 

De danstijden van de dansen zullen in de voorronde en herkansing tussen de 1:30 minuut en 2 minuten liggen, ter bepaling door de Chairperson. In de rondes waarin AJS wordt toegepast, zal er minimaal 1 minuut en 50 seconden en maximaal 2 minuten gedanst worden in de groepsdansen. De danstijd van de solodans bedraagt 1 minuut gemeten vanaf de eerste stap van de solodans.

 

De Paso Doble zal in alle rondes voor de Hoofdklasse Adults tot de 3de highlight gedanst worden. Wellicht ten overvloede, in de A-klasse Latin zal de Paso Doble in elke ronde tot de 2de highlight gedanst worden.

 

We hopen de paren hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

 

We wensen iedereen heel veel succes met de voorbereidingen op het NK en tot ziens in mei!

 

Met vriendelijke groet,

Robert van Halder Sportsdirector NADB

Ger Cloudt bestuurslid NADB Top- en Wedstrijdsport.