Herkansingsronde (Pilot)

Pilot : Redance vervangen door extra voorronde.

 

Waarom? De NADB heeft een aantal bijeenkomsten georganiseerd met o.a. de Bondsraad, de Topsportcommissie, de Sportsdirector, de Atletencommissie en de organistoren waarbij diverse onderwerpen zijn besproken. Uiteraard is het wedstrijdcircuit ook aan de orde geweest. Verder heeft een aantal Ambassadeurs en dansers spontaan hun ideeën met ons gedeeld.

 

Twee belangrijke zaken kwamen veelvuldig terug: – Men is niet blij met de Redance (herkansing) – Men wil zoveel mogelijk dansen op een wedstrijd. Dit laatste is genoemd door zowel recreatieve dansers als door ‘vaste’ finalisten.
Voor de NADB is het belangrijk dat de finales een juist beeld weergeven van het niveau en dat de beste koppels van die dag in de finale staan.
Pilot vervangen Redance door een extra voorronde Gezien het bovenstaande heeft de NADB besloten om in de periode van september 2018 t/m december 2018 een pilot uit te voeren voor alle klassen met uitzondering van de Hoofdklassen en Jeugdklassen, waarbij geen Redance zal worden gedanst. In plaats daarvan zal de eerste voorronde bestaan uit een dubbele voorronde. Er wordt twee keer gedanst en de crossen uit beide keren bepalen gezamenlijk welke paren naar de volgende ronde worden doorgeplaatst. Indien deze dubbele eerste voorronde in series gedanst wordt, zal de serie samenstelling beide keren anders zijn.
Voor wie geldt de Pilot niet? De pilot geldt niet voor de Hoofdklassen Adults, Hoofdklassen Senioren en de jeugdklassen. Ook niet in het geval van een General Look bij alle klassen. Dan blijft het General Look en Finale.
Evaluatie Half november en eind december 2018 zal de NADB deze pilot evalueren.

 

Wij hopen de paren hiermede voldoende geïnformeerd te hebben. Indien er nog vragen zijn, kan contact opgenomen worden met het bestuurslid Top- en Wedstrijdsport Ger Cloudt, Sportsdirector Robert van Halder of Topsportcoördinator Hannie van der Geest.

 

Met vriendelijke groet,

 

Ger Cloudt, bestuurslid Top- en Wedstrijdsport

Robert van Halder, Sportsdirector

Hannie van der Geest, Topsportcoördinator