Wijziging Data NK 2019

Data NK 2019

 

De NADB spant zich al jaren in om de nationale kampioenschappen tot een succes te maken. We beschikken over een mooie accommodatie in Almere. De zaal is voorzien van professioneel licht en geluid. We hebben een grote dansvloer, omringd met mooi aangeklede tafels en stoelen. Op de tribunes goed zicht op de dansvloer. Iedere keer staat er een top internationaal jurypanel met juryleden die over de hele wereld grote wedstrijden als Grand Slams, EK’s en WK’s jureren. De infrastructuur van onze wedstrijdorganisatie is van hoge kwaliteit en we zijn blij met onze DJ’s en presentatoren. Niet onbelangrijk is de grote support, ook financieel, van de Gemeente Almere.

 

Ondanks het feit dat het aantal deelnemers aan de NK’s de laatste drie jaren redelijk stabiel is gebleven, zien we toch dat de bezoekersaantallen teruglopen. Dat komt mede omdat wij de NK’s in mei in twee weekenden hebben opgesplitst en men dan vaak de keuze maakt om ons NK 1 keer te bezoeken. En wij willen natuurlijk allemaal dat het NK het hoogtepunt van het jaar is waarbij de zaal gevuld is met dansers en supporters.

 

Al een aantal jaren worden onze NK’s intern en extern geëvalueerd en wordt onderzocht of de huidige opzet nog voldoet. Hierbij worden alle belangrijke aspecten meegenomen. Is het sporttechnisch haalbaar? Financieel verantwoord? Wordt de druk op onze vrijwilligers niet te groot? Na zorgvuldige afweging heeft het bestuur besloten om voor 2019 te kiezen voor een andere opzet.

 

Het NK 2019 Standaard en Latin voor Adults, Senioren, de Jeugdklassen en Professionals wordt gehouden op 25 en 26 mei 2019.

 

Het NK 10 Dans Adults wordt verplaatst naar de Holland Masters in oktober 2019.

 

Het NK Formatie blijft in oktober.

 

Hiermee vervalt het NK weekend van 11 en 12 mei 2019.

 

Wij zien vol vertrouwen dit nieuwe concept tegemoet.
Het bestuur van de NADB