Kerstboodschap voorzitter

Beste leden van de NADB, 

 

Ik wil jullie graag bedanken voor een boeiend jaar, waarin we met elkaar vele mooie en interessante dansmomenten hebben mogen beleven. 

 

Er zijn in diverse categorieën, van laag tot hoog, nieuwe kampioenen gekroond en weer anderen hebben hun titel kunnen prolongeren. Nogmaals gefeliciteerd met jullie goede prestaties. 

 

2018 is ook het jaar waarin danssport voor het eerst in de geschiedenis is opgenomen in het olympisch programma, met deelname van Bgirl Vicky Bergmans die in de duo battles net geen bronzen medaille wist te bemachtigen. Op het EK rolstoeldansen, wat werd georganiseerd door het IPC, wisten twee Nederlandse rolstoel dansparen Alex Glijn en Sharon Schleepen, en Tim Bijker en Marleen Bolwijn mooie finale plaatsen te behalen. In 1 woord: Geweldig! 

 

Er wordt door NADB paren steeds meer internationaal in de WDSF World Ranking competitie gedanst. In 2018 is het diverse NADB paren gelukt om in sterke WDSF finales te kunnen dansen of deze zelfs te winnen. Super gedaan allemaal. Daarbij hebben we sinds lange tijd weer een notering in de Top 10 van de WDSF World Ranking in de Senior 1 categorie:  Sergii en Olha Shulha, van harte gefeliciteerd met jullie mooie prestatie.  

 

Bestuurlijk en organisatorisch is er in 2018 een hoop gebeurd. 

 

Een paar highlights op een rijtje: 

 

– Zo is er, na het stranden van de NDF io in 2016, opnieuw een bijeenkomst geweest met bestuurders van diverse danssportorganisaties om te komen tot meer relevante samenwerking in dansend Nederland. Dit krijgt een vervolg in januari 2019. 

 

– Is de voormalige penningmeester van de NADB, de heer Guus Verspaandonk, veroordeeld door de rechtbank. Hier is door veel mensen intensief en langdurig aan gewerkt. Dank daarvoor! 

 

– Was de Cha Cha cup in Almere een groot succes.

 

– Werd de NADB, als officiele vertegenwoordiger van Danssport, onderdeel van TeamNL van NOC*NSF.

 

– Heeft de NADB bondsraad het jaarplan en begroting van 2019 vastgesteld en tevens 3 bestuursleden (opnieuw) benoemd in hun rol.

 

– Neemt Jenny Niezing na 10 jaar afscheid van het wedstrijdsecretariaat en is zij benoemd als lid van verdienste van de NADB.

 

– Organiseerden we voor de tweede keer een sportief enorm succesvol internationaal danssport event de Holland Masters Rembrandt Cup. 

 

Ik ben er trots op om dit alles als voorzitter van de NADB samen met en voor jullie te kunnen organiseren. Ik bedank graag alle danssporters van de NADB, de collega’s in het bestuur, de NADB organisatoren, alle leden van de commissies en bondsraad, de ambassadeurs, vrijwilligers en partners van de NADB voor een mooi en sportief 2018. Dank je wel!

 

Afgelopen weekend was de laatste NADB wedstrijd van dit jaar in Oldenzaal. 2018 hebben we dansend in gezellige kerstsfeer kunnen afronden. 

 

Ik wens iedereen hele mooie feestdagen en zie jullie graag opnieuw in 2019. 

 

Hartelijke groeten, 

 

Jeffrey van Meerkerk 

Voorzitter NADB