NK info

Informatie over de Nederlandse Kampioenschappen NADB op 25 en 26 mei 2019

 

Nog even en de Nederlandse Kampioenschappen gaan beginnen! Een fantastisch evenement waar dansers van jong tot iets ouder de strijd met elkaar aangaan voor de titels. Graag zetten wij nog een aantal belangrijke zaken op een rijtje.

Wanneer en waar ?

Zaterdag 25 en Zondag 26 mei 2019
Topsportcentrum Almere
Pierre de Coubertinplein 5, Almere.

Indeling

Voor de indeling van de dagen zie convocatie op de website
Aanvang zaterdag 10.00 uur en zondag 9.00 uur.
De aanvangstijden zijn richttijden. In aanloop naar het evenement zullen we de aanvangstijden per categorie vermelden.

Toegangsprijzen

Bezoekers € 15,00
Bezoekers t/m 12 jaar gratis
Deelnemers € 22,50
Juveniles € 7,50
Deelnemers SRN € 15,00
Vloerplaatsen € 30,00
Geen extra kosten voor deelname aan meerdere wedstrijden per dag.

AJS Judging System.

Zoals eerder aangekondigd zullen we dit toepassen bij de Hoofdklassen Adults ST en LA. Zie voor een nadere uitleg de volgende link op de website http://www.nadb.eu/nieuws/absolute-judging-system-op-nk

Introductiedans.

Bij de Hoofdklassen Senioren 1 t/m 4 ST en LA en de PD ST en LA worden de finales geopend door een introductiedans. De duur van de introductiedans bedraagt één minuut voor de PD en dertig seconden voor Senioren, te meten vanaf het moment dat het Danspaar de dansvloer betreedt.

Bij de Standaard is de introductiedans t de Engelse Wals en bij de Latin de Samba.

De introductiedans wordt niet beoordeeld door het jurypanel.

Basisdansen

Tijdens het NK zijn er geen basisdansen. Wel geldt de figuurbeperking bij de Debutanten 1 bij Samba en Slow Foxtrot en bij de Weense Wals voor de B klasse.

Startklasse

Ben je beginnend danser en wil je meedansen op het NK? Dan kan dat in de Startklasse. Het lidmaatschap bedraagt dan slechts € 5,00. Zie voor registratie http://www.nadb.eu/lid-worden/

Juveniles

We hebben twee Juveniles klassen: Juveniles 1 (geboortejaar 2010 of later) en Juveniles 2 (geboortejaren 2008 en 2009). Beide partners dienen lid te zijn van de NADB en te beschikken over de basislicentie. Per deelnemend danspaar stelt de NADB 1 gratis begeleiderkaart ter beschikking. Deze is af te halen bij de kassa. Ouders/begeleiders dienen onderling te regelen wie de begeleiderkaart krijgt.

NK 10 Dans Junioren, Youth en U21.

De uitslag van het NK 10 Dans Junioren, Youth en U21 wordt berekend uit de uitslagen van de Standaard en Latin.

In meerdere leeftijdscategorieën starten.

Dit is toegestaan mits, indien van toepassing, is voldaan aan de kwalificatie eis in alle categorieën.

NADB Dutch Open Championship ST en LA

Deze wedstrijden zijn ook toegankelijk voor niet-leden van de NADB. Dus grijp die kans en doe mee! De wedstrijd gaat over vijf dansen en zal op beide dagen starten nadat de NK’s Adults ST en La zijn uitgedanst. Dus deelnemers aan het NK Adults kunnen ook meedansen in de NADB Dutch Open. Opgeven voor de NADB Dutch Open kan door het sturen van een email naar wedstrijdsecretariaat@nadb.eu

Deelname aan meerdere wedstrijden per dag.

Er is geen bijbetaling voor deelname aan meerdere wedstrijden. Dansers in het bezit van een vloerplaats, hebben hiermee ook hun deelname betaald.

NADB danspas

Danssporters mogen uitsluitend aan het NK deelnemen na vertoon van een geldige legitimatie. De NADB danspassen van beide danssporters moeten worden getoond bij het ophalen van de startnummers. De NADB danspassen dienen als identificatie, ook in het geval van dopingcontrole. De danspas wordt pas uitgedraaid als de pasfoto is geupload. Doe dit tijdig. Bij problemen kan je contact opnemen met het wedstrijdsecretariaat.

Bestelling vloerplaatsen

Voor de zondag kunnen nog vloerplaatsen besteld worden t/m zondag 19 mei. De zaterdag is uitverkocht. Mail naar bondsbureau@nadb.eu voor de bestelling.

Gratis toegang met NADB trainerslicentie

NADB leden die in het bezit zijn van een geldige trainerslicentie 2019 hebben op vertoon van hun ledenpas gratis entree op de NK’s.

Pinbetaling

Tijdens het NK weekend is het mogelijk om met Pin te betalen. Betaling met Creditcard is helaas niet mogelijk.

Sluiting inschrijving.

De inschrijving sluit op woensdag 15 mei 2019