Reünie Voetisch

Reünie dansinstituut Voeten / dansschool Voetisch

 

In Den Bosch en omstreken was dansinstituut Wim Voeten een begrip. Veel Bosschenaren maar ook mensen uit de omgeving van Den Bosch hebben daar hun danspassen geleerd.

Bijna 50 jaar na het overlijden van Wim Voeten hebben twee oud-leerlingen, Clara Lamar en Carool van Kesteren, het initiatief genomen om een reünie  te organiseren voor alle oud-leerlingen van het dansinstituut Voeten en de daaruit voortgekomen dansschool Voetisch.

De reünie zal deels in het teken staan van de erfenis van Wim Voeten, en zijn belang voor de dans en de danssport in latere jaren. Jeanne Assmann is uitgenodigd voor de avond, in de hoop dat zij een deel ervan kan bijwonen.

In overleg met één van de voormalige eigenaren van de school, Jan Pieter van Lieshout, is een programma samengesteld dat recht moet doen aan het belang dat Wim Voeten heeft gehad voor het stijldansen in Nederland in de jaren 50 en 60. En aan dat van zijn opvolgers in de jaren 70 tot en met 2009. Mensen die door Wim Voeten of Jeanne Assmann zijn opgeleid en die, net als zij, hun leven hebben gewijd aan de dans.

Op de avond zullen enkele oude filmfragmenten worden getoond van Wim Voeten en Jeanne Assmann, maar natuurlijk is de reünie vooral bedoeld om oude bekenden en voormalige danspartners weer te ontmoeten, en natuurlijk ook om een paar passen op het parket te zetten !

Ook worden demonstraties ballroom en latin verzorgd, en zal er een workshop Argentijnse tango worden gegeven.

De reünie wordt gehouden op zaterdag 29 juni 2019 in dansschool van der Burgt in Veghel. De organisatie is nog op zoek naar mensen die in het verleden bij de school gedanst hebben, maar ook naar mensen die verder gegaan zijn in de dans, bijvoorbeeld door wedstrijden te gaan dansen, of door zelf de opleiding tot dansleraar te gaan volgen.

Heb je naar aanleiding van dit artikel interesse om naar de reünie te komen, neem dan contact op met:

Carool van Kesteren: caroolvk@hetnet.nl

Of Niek Burg: nhburg@gmail.com