Teampresentatie Team NL Youth Olympic Games

 

Over een paar weken wordt de Olympische vlam tijdens de Openingsceremonie van de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires ontstoken. Van 6 t/m 18 oktober 2018 nemen 3.998 sporters uit de hele wereld deel aan 32 sporten in 36 disciplines. Nederland zal met Talent TeamNL in Buenos Aires meedoen met 40 sporters. En Dans is voor het eerst in de geschiedenis vertegenwoordigd tijdens de Olympische spelen. We zijn er bijzonder trots op dat breakdancer Vicky Bergmans zich heeft gekwalificeerd voor deze Youth Olympic Games. Via selectierondes in Duitsland en Japan wist zij zich tot de besten van de wereld te scharen. Slechts 12 meisjes en 12 jongens zullen in Buenos Ares hun moves mogen tonen aan de jury. Vicky zal samen met coach Raymon Truijen het avontuur aangaan.

 

 

Dinsdag 18 september zal de Teampresentatie van Talent TeamNL Buenos Aires 2018 op Papendal plaatsvinden. 16 sportbonden dragen dan hun sporters en begeleiders over aan NOC*NSF, in dit geval aan Mark Huizinga als Chef de Mission. Een speciaal moment voor de jonge, talentvolle sporters. Namens de NADB zal de voorzitter van de Sportcommissie, Hannie van der Geest, aanwezig zijn.

 

Voor de sporters en hun begeleiders is er voorafgaand aan het officiële deel van het programma een speciaal programma. Hier krijgen ze informatie over de Jeugd Olympische Spelen en Buenos Aires en kunnen ze kennis maken met elkaar. Tevens ontvangen zij deze dag hun kledingpakket. Om 16.30 zal het officiële gedeelte plaatsvinden.

 

Wij wensen Vicky en Raymon heel veel succes en natuurlijk een fantastische tijd toe in Argentinië!