WDSF dansen & WDSF Card

WDSF wedstrijden dansen en de WDSF Card

(8 sept.) Nu de wedstrijden in Almere en Noordhoek eraan komen, krijgen we veel vragen over de deelname aan WDSF wedstrijden. Hoe kun je inschrijven en wat moet je vooraf regelen? Ook krijgen we vragen van mensen die problemen hebben met hun WDSF Card. Daarom nog even op een rijtje hoe het werkt?

WDSF Licentie

Om aan een WDSF wedstrijd (in Nederland of het buitenland) mee te doen, moet je een WDSF ID Card aanvragen. Dit kun je doen via de link op de website van de NADB (op de homepage, rechtsonder). Zorg dat je voor je begint een scan van een goede pasfoto en van een identificatiebewijs bij de hand hebt, dan kun je sneller doorwerken.

De kosten voor de WDSF licentie zijn:

· WDSF Adult en ouder: CHF20 per jaar

· WDSF Youth en jonger: CHF25 per jaar

· WDSF Professional Division: CHF25 per jaar

· WDSF Urban / Disco & Stage / Salsa Division: CHF5 per jaar

Vanuit de aanvraaglink kom je automatisch in het betaalmenu terecht. Betalen kan alleen met Credit Card, dus zorg dat je ook die gereed hebt.

Bij de WDSF krijg je een uniek nummer, je MIN-nummer. Dit heb je nodig om in te schrijven voor wedstrijden.

Let op!

Om lid te worden van de WDSF moet je eerst lid zijn van de NADB. Als je om een of andere reden dat niet bent of dit jaar je lidmaatschap van de NADB (nog) niet hebt betaald, wordt je aanvraag afgewezen. Je krijgt daar dan een mail over. Nadat je je lidmaatschap van de NADB hebt betaald, moet je dan opnieuw een aanvraag doen voor de WDSF Card. Zorg dus dat je eerst je lidmaatschap van de NADB hebt betaald.

WDSF E Card App

De WDSF Card die het bewijs vormt dat je je licentie hebt betaald is geen fysieke kaart meer. Je moet de App WDSF eCard downloaden. Na betaling krijg je een autorisatiecode gemaild, waarmee je je licentie in de app kunt zetten. Met die app kunt je je legitimeren bij WDSF-wedstrijden, als je je nummer gaat ophalen.

Voor degene die al lang een WDSF licentie hebben en nog wel een fysieke kaart hebben: ook die wordt nog wel geaccepteerd.

WDSF licentie vernieuwen

Een WDSF licentie is één jaar geldig. Je moet hem dus steeds vernieuwen (en opnieuw betalen). In het systeem van de WDSF is opgeslagen, tot wanneer je licentie geldig is. Die datum kun je ook vinden in de WDSF eCard app. Je krijgt automatisch een mail wanneer je je licentie moet vernieuwen. Via de link in die mail kun je ook betalen.

Geen link gekregen? Kijk eens in je spam box. Kun je hem daar ook niet in vinden, stuur dan een mail naar wedstrijdsecretariaat@nadb.eu.

Er is ook nog de mogelijkheid, dat je sinds de aanvraag van je eerste licentie een ander emailadres hebt dan je toen hebt opgegeven. Dan heb je de mail natuurlijk ook niet ontvangen. Stuur ook dan een mail naar wedstrijdsecretariaat@nadb.eu.

Inschrijven voor WDSF wedstrijden

Voor WDSF-wedstrijden, zowel in Nederland als internationaal, schrijf je in via de website van de organisator. Voor deze inschrijving moet je altijd je MIN-nummers invoeren. Zorg dus dat je die bij de hand hebt.

Tips

· Je kunt maar één keer een MIN-nummer krijgen van de WDSF. Als je ooit een WDSF Card hebt gehad en je wil na langere tijd opnieuw WDSF gaan dansen, moet je niet een nieuw lidmaatschap aanvragen. Waarschijnlijk heb je dan niet meer de mail, waarmee je je lidmaatschap kon verlengen. Stuur dan een mail naar wedstrijdsecretariaat@nadb.eu. Wij sturen je dan een mail met een link, waarmee je je licentie van de WDSF weer kunt activeren en betalen.

· Download in de app WDSF eCard niet alleen je eigen licentie, maar ook die van je partner. Dan heb je altijd van beide partners het MIN-nummer bij de hand, indien nodig.

· Dans je veel buitenlandse WDSF-wedstrijden, dan is de app myHeats ook een aanrader. Bij wedstrijden die met het wedstrijdprogramma TopTurnier werken (en dat zijn er heel veel) worden je doorplaatsingen, serie indelingen en je uiteindelijk plaatsering via de app doorgegeven.